Politiet efterlyser voldsforbrydere

Sydøstjyllands Politi søger vidner til grov vold julenat i Vejle.

En 42 årig mand af afghansk herkomst er fortsat indlagt på sygehus efter et overfald juleaftens nat 25.december 2013 ca. kl. 03.45 på Nørrebrogade-Kalkbrænderivej ved jernbanebroen overfor Hifiklubben i Vejles centrum.

Ved overfaldet blev han slået bevidstløs. Han fik blandt andet dobbelt kraniebrud, og måtte lægges i kunstigt koma på grund af blødning i hjernen.

Manden fulgtes med en anden mand på 43 år, ligeledes fra Afghanistan, på vej hjem fra byen ad Nørrebrogade mod nord.

Ved Nørre Torv mødte de to yngre danske mænd og en dansk kvinde.

Der opstod en mindre diskussion mellem parterne, hvorefter de gik hver til sit.

Kort tid efter mødte parterne hinanden igen ved jernbanebroen på Nørrebrogade. Der opstod slagsmål mellem de fire mænd, mens den danske kvinde stod ved siden af og kom med tilråb.

Fra en sidegade kom et ukendt antal personer til stedet og deltog i slagsmålet rettet mod de to mænd af udenlandsk herkomst.

Stop det

Politiet vil gerne i kontakt med føreren af en bil, der under voldsudøvelsen standsede ved jernbanebroen. En mand steg ud og sagde noget i retning af: ?Det er fint nu. I har tæsket dem, så I smutter?.

Ligeledes ønsker politiet at høre fra eventuelle vidner til volden, eller personer som ved, hvem gerningsmændene er. De beskrives som:

A: Mand, dansk, 20-23 år, ca. 180 cm høj, alm. af bygning, kort blond hår, havde 3 pizzabakker i hænderne.

B: Mand, dansk, 18-21 år, ca. 180 cm høj, alm. af bygning, iført sort jakke med hætte.

C: Kvinde, dansk, 18-21 år, ca. 180 cm høj, alm. af bygning, langt mørkt hår, iført kort sort jakke.

- Vi har brug for borgernes hjælp til at komme til bunds i denne alvorlige voldssag, fordi vores efterforskning indtil nu ikke har kunnet identificere de, der indtil videre syntes at være gerningsmænd, siger vicepolitikommissær Mikkel Ross fra lokalpolitiet i Vejle, der har ansvaret for opklaringen.

Sydøstjyllands Politi kan kontaktes på telefonnummer 1-1-4.