TV der bevæger dig

Politiet træner i Fredericia og Vejle

Fredericia og Vejle er onsdag og torsdag hjemsted for en stor politiøvelse med masser af uniformerede og kampklædte betjente, mandskabsvogne, hylende sirener og blå blink.

00:28

- Vi gør det for at holde taktikken ved lige, så alle betjente er helt skarpe, hvis uheldet er ude, siger politikommissær Jørn Lindhardt fra Sydøstjyllands Politi. Video: Michael Nielsen, TV SYD

Foto: Michael Nielsen, TV SYD

1 af 2

Det er omkring 300 politifolk fra Jylland og Fyn, der mødes til politiøvelser i de to byer.

- Øvelserne skal helst være så virkelighedstro som muligt, og derfor gennemføres de i en by med rigtige gader, huse, mennesker, biler og fodgængere. Vi vil simpelthen ikke kunne opnå samme resultat ved at øve i et træningsområde. På dagen træner politifolkene opgaver, som de heldigvis ikke møder så mange af i dagligdagen, og vi gør det for at holde taktikken ved lige, så alle betjente er helt skarpe, hvis uheldet er ude, siger politikommissær Jørn Lindhardt fra Sydøstjyllands Politi. 

00:28

- Vi gør det for at holde taktikken ved lige, så alle betjente er helt skarpe, hvis uheldet er ude, siger politikommissær Jørn Lindhardt fra Sydøstjyllands Politi.  Foto: Michael Nielsen, TV SYD

Luk video

Borgerne i Fredericia og Vejle vil ikke kunne undgå at lægge mærke til de mange politifolk, der indtager byen og øver virkelighedstro hændelser, og der kan opstå støjgener eller trafikale problemer som følge af øvelserne. 
Onsdag trænede politifolkene ved Ryes Kaserne i Fredericia, inden det torsdag går løs i Vejle.