Pretty Maids forsanger er uhelbredelig syg af kræft: Nu udgiver han sit første soloalbum

For godt et år siden blev 56-årige Paul Christensen erklæret kræftfri. Men sygdommen vendte tilbage. Denne gang lyder diagnosen, at chancerne for at overleve kun er på fire procent. Den besked har sat gang i en masse tanker, og ud af dem er der kommet nyt musik.

Han er mest kendt som Ronnie Atkins. Forsangeren med det lange lyse hår der i næsten 40 år har stået i front for heavy metal bandet Pretty Maids.

Men på grund af sygdommen er bandet sat på pause, og ingen ved, om det nogensinde når at blive samlet igen.

Chokket

Det så ellers lovende ud, da Paul Christensen i februar 2020 blev erklæret kræftfri efter at han i månederne før gennemgik en lungeoperation, fire kemobehandlinger og 33 strålebehandlinger på Vejle Sygehus.

Kort tid efter vendte kræften dog tilbage. Denne gang i en endnu mere alvorlig udgave.

- Allerede en måned efter at jeg blev erklæret kræftfri, har jeg ondt i brystet, når jeg løfter noget. Først mener de ikke, at det er noget særligt, måske bare en nerve der har sat sig i klemme. Men så bliver jeg  CT- scannet.

Uhelbredelig

Kræften havde via blodbanerne spredt sig til knoglemarven, og Paul Christensen blev i marts 2020 erklæret uhelbredelig syg med kun en meget lille chance for at overleve.

- Da jeg fik diagnosen, gik der panik i mig. Jeg fik nogle angstanfald, fordi man er bange for at skulle sige farvel til alle de ting, man holder af. Man føler at fremtiden bliver stjålet fra en, fortæller han.

Pretty Maids har været på landevejen i mange år. Her er det Roskilde Festival i 1997.
Pretty Maids har været på landevejen i mange år. Her er det Roskilde Festival i 1997.
Foto: Jakob Boserup

One Shot

Sygdommen og diagnosen med uhelbredelig kræft satte gang i en masse tanker, der nu er blevet til 11 nye sange og det første soloalbum nogensinde under kunstnernavnet Ronnie Atkins.

Stilen er personlig og følsom, og det har har været vigtigt for Paul Christensen at få nogle af de mange tanker lavet til sange. 

- I stedet for at sætte mig hen i et hjørne og have ondt af mig selv, så gjorde jeg det her for mentalt at holde mig selv oppe. Jeg synes også, at det ville være synd, hvis jeg nu går hen og dør, og sangene stadig er på min IPhone.

Seneste nyt omkring sygdommen er, at den er i ro. Paul Christensen får immunterapi og går til regelmæssig kontrol.
Seneste nyt omkring sygdommen er, at den er i ro. Paul Christensen får immunterapi og går til regelmæssig kontrol.

Målet er nået

Albummet  One Shot udkommer den 12. marts. Præcis ét år efter at han fik den dystre diagnose.

- Jeg har sat et mål for mig selv, og det mål har jeg nået nu. Om det så bliver en succes eller en fiasko, det må tiden vise. Det jeg gerne ville opnå, det har jeg opnået, fortæller Paul Christensen. 

- Og jeg har stadigvæk drømme, selvom jeg er syg. Mit næste mål det er at komme på scenen igen og prøve mig selv af. 

Pretty Maids