Prinser og prinsesser på pludseligt besøg

På deres uofficielle sejlads med Dannebrog nåede kronprinsfamilien onsdag til Vejle og Jelling.

Hvis man onsdag morgen gik en tur på Vejle Lystbådehavn eller var på besøg i Kongernes Jelling, havde man chancen for at støde ind i kronprinsefamilien på udflugt.

I disse dage er kronprins Frederik og kronprinsesse Mary og deres fire børn Christian, Isabella, Vincent og Josephine nemlig på en tur rundt i kongeriget.

Mandag begyndte deres uofficielle sejlads med Kongeskibet Dannebrog, som indtil videre har bragt dem til Møn, Svendborg, Faaborg og i dag Vejle og Jelling.

Kronprinsefamilien fik en to timers rundvisning i både oplevelsescenter og på monumentområdet blandt runesten, gravhøje og eksempler på vikingernes byggekunst. Familien kom helt tæt på forfædrene Gorm den Gamle og Harald Blåtand. 

- Vi får besøg af masser af børnefamilier her i Kongernes Jelling, men det er da noget helt særligt, når der er prinsesser og prinser involveret. Det er specielt at stå foran historien om kongerækken og fortælle om deres tipoldefædre gange 50, fortæller daglig leder i Kongernes Jelling, Morten Teilmann-Jørgensen, til TV SYD.

Da besøget var uofficielt, blev den kongelige familie vist rundt, mens andre gæster også besøgte stedet. 

Alt imens Kongeskibet Dannebrog ventede på dem i Vejle Fjord.