Professor i Vejle: Farlige bakterier på vej

Den multiresistente superbakterie, som i disse dage skaber panik på et hospital i USA, vil også dukke op i Danmark, siger professor fra Vejle Sygehus. Den er dukket op flere steder, og det er ofte turister, der bringer den med hjem.

- Jeg er næsten sikker på, at den kommer på et eller andet tidspunkt, siger Jens Kjølseth Møller, der er professor og ledende overlæge på klinisk mikrobiologisk afdeling på Vejle Sygehus til DR Trekanten

I USA er 38 personer på Advocate Lutheran General Hospital smittet med en multiresistent superbakterie, der ikke kan behandles med penicillin. Og der forskes ikke ret meget i at finde nye former for antibiotika, fordi det ikke er rentabelt for medicinal-industrien. Derfor er der ikke udsigt til ny medicin, og det bekymrer Vejle-professoren og hans kolleger i udlandet meget.

Den farlige bakterie kan kun bekæmpes med et kendt antibiotika-middel. Men det er ikke risikofrit.

- Det uhyggelige er, at der kun er ét stof, som er sikkert effektivt, men det er desværre også et, der er meget giftigt, siger Jens Kjølseth Møller.

På mikrobiologisk afdeling i Vejle har de endnu ikke set den nye bakterie. Men den er registreret på andre sygehuse i Danmark.

Bakterien bringes ofte med hjem fra udlandet af ferierejsende, noterer DR Trekanten.

Artikel på dr.dk