Rådyr og ræves helbred undersøges igen i år

Der er jagt på råvildt og ræve i kommuneskovene ved Munkebjerg, Sønderskoven og Nørreskoven i Vejle onsdag - formålet er at undersøge dyrenes helbred.

Klaus Enevoldsen, afdelingsleder i Natur & Friluftsliv i Vejle Kommune fortæller til TV SYD at oplysningerne er vigtig information om bestandenes tilstand.:

Vi ønsker at undersøge dyrenes helbredstilstand og at vurdere bestandens størrelse, trivsel og sundhed. Vi vil i den forbindelse skyde et antal jagtbare dyr - rådyr og ræve - som efterfølgende undersøges af en dyrlæge.

 

 

Jagten foregik onsdag formidddag i Sønderskoven i Vejle og i Munkebjerg samt Nørreskoven onsdag eftermiddag.

Skovene er ikke blevet lukkede pga. af jagt, da den foregår på publikums præmisser. Der er sat skilte op, som fortæller, at der er jagt i skoven, og jægerne må ikke skyde, hvis der kommer publikum.

Jagten vil foregå som trykjagt med haglgevær. Ved trykjagt går 2-3 personer gennem et skovområde, hvor de i et stille og roligt tempo trykker vildtet fremad. Jægere står så parate ved dyreveksler og lignende for at nedlægge vildtet, når det kommer på skudhold.

 

 

Derefter undersøger en dyrlæge vildtet, og efterfølgende bliver kødet afsat til de deltagende jægere på en auktion.

Overskydende vildt vil blive solgt til en vildthandel til markedspris.

Resultaterne fra jagten vil blive sammenholdt med erfaringer fra andre sammenlignelige skovdistrikter og sidste års resultater.