Rafel Shamri hyldet i Vejle

Vejlenseren Rafel Shamri, der for en lille uge siden modtog den Europæiske Borgerpris, blev tirsdag hyldet på Vejle Rådhus.

Rafel Shamri modtog onsdag i sidste uge den Europæiske Borgerpris i Bruxelles. Tirsdag var rammerne noget anerledes, da Vejles borgmester, Arne Sigtenbjerggaard, bød Rafel Shamri velkommen på Vejle Rådhus. Formålet var dog det samme: At hylde Rafel Shamri.

- Du kan roligt være meget stolt af dig selv, og din familie kan også være stolte af dig. Jeg er sikker på, vi kommer til at høre meget mere til dig, sagde Arne Sigtenbjerggaard blandt andet til Rafel Shamri.

Rafel Shamri er rigtig glad for opmærksomheden.  

- Jeg er rigtig glad og meget stolt. Det er en kæmpe, kæmpe, kæmpe ære, så jeg er rigtig glad. Og så er det en fantastisk mulighed for at vise, der er faktisk nogen, der kæmper for det her, siger Rafel Shamri til TV SYD.

Rafel Shamri blev for alvor kendt, da TV SYD-serien Allahs Løver rullede over skærmen.

I serien fortalte den unge muslim om, hvordan kampen mod radikalisering er blevet en hjertesag for hende. Her fortalte hun også, at hun kender fire unge, der alene indenfor det seneste år er rejst mod hellig krig i Syrien, mens de boede i Vejle. Og at hun frygter den trussel, de udgør, når de vender hjem til Danmark igen. Det er på baggrund af hendes kamp mod radikalisering, at Rafel Shamri modtog den Europæiske Borgerpris.