TV der bevæger dig

Regioner gennemfører uvildig undersøgelse

Region Syddanmark og Region Midtjylland vil have uafhængige udenlandske eksperter til at gennemgå behandlingen af de kræft-patienter, der er blevet overmedicineret af kemostoffet cabazitaxel.

- Vi tager denne sag meget alvorligt, siger sundhedsdirektør i Region Syddanmark, Jens Elkjær. Foto: TV SYD

Der skal ikke kunne rejses tvivl om, hvilken indvirkning overmedicineringen af patienterne fra Aarhus Universitetshospital, Odense Universitetshospital og Vejle Sygehus har haft på patienternes helbred.

Derfor tager Region Syddanmark og Region Midtjylland nu initiativ til en uvildig undersøgelse af patientforløbene.

- Vi tager denne sag meget alvorligt, og derfor er det også bydende nødvendigt, at der ikke kan efterlades nogen tvivl om objektiviteten i vores undersøgelser. Derfor har Region Syddanmark og Region Midtjylland i fællesskab valgt at få en eller flere internationale eksperter til at gennemgå patientforløbene, siger sundhedsdirektør i Region Syddanmark, Jens Elkjær.

Regionerne vil drøfte kommissoriet med Sundhedsstyrelsen, inden opdraget sættes i gang.

link

 

104 patienter er overmedicineret:<div> </div>

I alt er 104 patienter blevet overmedicineret med kemostoffet. I Region Midtjylland drejer det sig om 28 tilfælde, mens Region Syddanmark har haft 76 tilfælde.

Oprindeligt var antallet af syddanske patienter 78, men to af patienterne på Odense Universitetshospital blev imidlertid ikke som planlagt behandlet med den medicin, som sygehusapoteket havde forberedt.
Mest sete på tvsyd.dk