Regionsformand vil kæmpe for statslige arbejdspladser

Endnu før det er blevet besluttet, at så meget som en eneste statslig arbejdsplads skal rykkes ud af København, har regionerne taget hul på kampen om at tiltrække de eftertragtede job.

Formanden for Region Syddanmark, Stephanie Lose (V), har tænkt sig at kæmpe for, at hendes område får nogle af de arbejdspladser, der måtte blive flyttet fra hovedstaden og ud i landet.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har som erklæret mål, at der skal rykkes statslige job fra hovedstaden til provinsen, men endnu er der ikke sat navn på, hvilke institutioner, der bliver tale om, eller altså hvor de skal ligge.

Stephanie Lose nævner Energistyrelsen som et oplagt eksempel på, hvad der kunne rykkes til Region Syddanmark.

- Hele Danmarks offshorecentrum, både for vedvarende energi og olie og gas, ligger i vores region. Her er nogle synergier, som er helt åbenlyse, siger hun.

Netop Energistyrelsen er et godt eksempel på, at der formentlig vil blive rift om de styrelser, der står over for at rykke teltpælene op.

Stephanie Lose erkender, at det trækker op til en skønhedskonkurrence regionerne imellem.

- Man kan aldrig helt undgå, at der vil være en form for konkurrence om det. Det er derfor, det er helt afgørende for mig, at det ikke bare er udflytning for udflytningens skyld, understreger Stephanie Lose.