TV der bevæger dig

Regnvejr driller festival: Kan æde isskulpturer hurtigere

Ti kunstnere former hver deres skulptur på fem timer. Det milde vejr kan give skulpturerne et kortere liv end normalt.

Ti professionelle kunstnere hugger lørdag isskulpturer på Torvet i Give. Foto: Jacob Schjødt-Pedersen

I dag vækkes isskulpturer til live i Give midtby, når byen afholder Isskulpturfestival. Her deltager ti kunstere, hvoraf nogle er nye, andre erfarne og flere arbejder normalt slet ikke med is.

Figurerne skæres ud af blokke på 100 x 50 cm. Birgit Lykke Jørgensen fra Skulpturby.dk har fremhævet fire kunstnere, som kan være værd at holde øje med.

Anbefalinger:

  • Indefrosset objekt: Dagmar Grau Møller er den yngste deltager. Hun har valgt at arbejde med et indefrosset træ. Det giver et helt andet udtryk fremfor blank is. Sidste år havde hun et indefrosset spejl i sin skulptur.
  • Farvet is: Susanne Ahrenkiel har været med alle år og arbejder med farver. Hun borer små huller i isen og lægger farve ind. Så fordeler farven sig, men man ved aldrig hvordan, og så skærer hun ud fra det.
  • Den nye: Det er første gang, at Henrik Vilhelm Voldmester arbejder med is. Han har sat sig for at lave de tre vise mænd. Henrik Vilhelm Voldmester er autodidakt kunstner.
  • Den erfarne: Morten Grau Møller er blandt de mest erfarne indenfor iskunst. Han har vundet førstepladsen ved de internationale mesterskaber i iskunst tre gange og vundet kunstnerprisen fire gange for iskunst.

De øvrige kunstnere er: Søren Cip Nielsen, Ali Abed Al-Harbi Jlaiw, Søren Lyngbye, Søren Brynjolf, Ole Videbæk og Svend Klindt-Larsen.

Det våde vejr er en trussel

Udskæringen af skulpturerne foregår lørdag fra 10-15, og derefter vil skulpturerne stå, til de smelter, i Vestergade og Østergade. Men det våde vejr kan gøre levetiden kortere end normalt.

- De plejer kunne stå cirka en uge. Men regnen er jo en af de ting, der er allerværst i forhold til is, så det ser ikke godt ud, siger Birgit Lykke Jørgensen fra Skulptur.dk, som er med til at arrangere festivalen.

Det er fjerde gang, at festivalen afholdes.

Mest sete på tvsyd.dk