Religiøse bøger stablet til tonstungt kunstværk

Et næsten fire meter højt kunstværk lavet af 8000 bøger i kobber skal styrke dialogen mellem de tre store religioner: Kristendom, jødedom og islam.

8000 eksemplarer af den kristne bibel, den jødiske tora og den muslimske koran er lavet til det kunstværk, der lige nu vækker opsigt midt i Vejle.

Formålet er at skabe et tættere bånd på tværs af religioner blandt vejlenserne.

To veninder - Amalie Andreassen og Hebba Al-hirz - kom tilfældigt forbi kunstværket. Hebba er muslim. Amalie er kristen.

- Det er et godt budskab, fordi vi har mange religioner. Det er godt at se dem samlet, så alle kan føle sig velkomne, siger de to piger til TV SYD.

Kunstneren bag det 28 tons tunge værk er Jens Galschiøt – en kunstner, der ikke er bange for at provokere og sætte ømtålelige og aktuelle emner på dagsordenen. I midten af august var et andet af kunstnerens værker udstillet i Fredericia – en isbjørn, der var spiddet. Den skulle sætte fokus på klimaforandringerne.

Værket i Vejle hedder på dansk Fundamentalisme.

- Jeg vil så gerne have, at folk lærer noget. De her religioner er jo i virkeligheden den samme religion, der bare har tre forskellige udtryk, siger Jens Galschiøt til TV SYD.

I bunden af kunstværket er der skrevet 600 citater, der er taget fra de forskellige religioner.

Udenpå er det de positive sider af religionerne, der er repræsenteret. Mens citaterne på den indvendige side er mere dystre.