TV der bevæger dig

RenoNorden: Stop strejken eller bliv fyret

RenoNorden vil have deres skraldemænd til genoptage arbejdet mandag, ellers kan de betragte sig selv som opsagte.

Borgerne i Vejle havde allerede torsdag sat deres affaldscontainere ud til vejen i håbet om, at skraldekonflikten ville stoppe. Her på Søndermarksvej. Foto: Per Lund

Heller ikke i dag vil Vejles borgere få tømt deres skraldespande. I otte dage har skraldemændene strejket, men det skal være slut nu – i hvert fald hvis man spørger RenoNorden.

- Vi vil skriftlig varsle dem om, at vi på mandag vil spørge dem enkeltvis, om de vil genoptage arbejdet. Vil de ikke det, så vil vi betragte dem som udeblevet, og dermed som opsagt, siger Karsten Linderskov, direktør RenoNorden, til TV SYD.

Læs også Skraldemænd står fast: Nægter at genoptage arbejdet før kollega er genansat

Den information er helt ny for skraldemændenes tillidsmand Lasse Midtgaard. Han har fredag morgen ingen kommentarer om RenoNordens krav.

- Vi holder fast i, at vi først vil genoptage vores arbejde, når vores fyrede kollega bliver genansat, siger han til til TV SYD.

Hos RenoNorden regner de med at de på mandag kan få nogle af skraldemændene i arbejde igen.

- Lige nu er det jo en kollektiv strejke, men vi har på fornemmelsen, at når vi spørger dem enkeltvis, så vil en del af dem genoptage arbejdet, siger Karsten Linderskov. 

Læs også Skraldefolkene har torsdag fået en skærpet bod i Arbejdsretten