TV der bevæger dig

Røgdykkere måtte trække sig ud på grund af ekstrem varme

Branden i idrætshallen ved Petersmindeskolen i Vejle udviklede sig eksplosivt. Det første røgdykkerhold måtte trækkes ud, fordi varmen var for voldsom.

01:19

Branden i idrætshallen ved Petersmindeskolen i Vejle udviklede sig eksplosivt. Det første røgdykkerhold måtte trækkes ud, fordi varmen var for voldsom.

Otte meter af den gamle hal faldt ikke sammen, men er brandskadet. Foto: Hans Lausten, TV SYD

Idrætshallen er 45 år, men nu er den helt væk.

Her lå en idrætshal indtil midnat. Foto: Hans Lausten, TV SYD

1 af 4

Indsatsleder Erik Eg fra TrekantBrand fortæller, at branden i Petersmindehallen havde været i gang længe, da brandfolkene ankom lidt over midnat natten til mandag.

- Det første røgdykkerhold måtte trækkes ud med det samme, fordi varmen var for høj i gåhøjde, og vi ville blive ristet, hvis vi blev, forklarer indsatsleder Erik Eg til TV SYD.

Og ganske kort efter blev hele hallen overtændt.

Efter en halv time begyndte de første træ-spær at kollapse.

- Det første røgdykkerhold måtte trækkes ud med det samme, fordi varmen var for høj i gåhøjde.

Erik Eg, indsatsleder, TrekantBrand

- Så faldt de som domino-brikker. Vi koncentrerede os om at redde resten af skolen. Det lykkedes også at stoppe branden, så den ikke bredte sig til den nye tilbygning, siger indsatslederen til TV SYD. 

Læs også Beboer: Jeg valgte at forlade lejligheden med min datter

Cirka otte meter af den gamle hal er ikke kollapset. Der er dog sket voldsomme brandskader i det tidligere cafeteria, som nu var fitnesslokale.

TrekantBrand havde 30 mand indsat i fire sprøjter og fem tankvogne. Der var assistance fra Hedensted, Tørring og Børkop, mens brandvæsenet fra Horsens holdt vagt på brandstationen i Vejle.

Indsatsleder Erik Eg: Røgdykkere måtte trække sig ud. Foto: Hans Lausten, TV SYD

TrekantBrand i Vejle var kaldt til en lille containerbrand ved hallen halvanden time før alarmen fra hallen.

- Den var jeg ikke med ude til. Det klarede vagtholdet selv. Det var en lille brand på den modsatte side af hallen, fortæller indsatsleder Erik Eg til TV SYD.

KLIK og se mere tv om branden på localeyes.dk

Mest sete på tvsyd.dk