TV der bevæger dig

Røvere bandt 78-årig kvinde med el-ledning - hun slap ud af et vindue

I en times tid onsdag aften holdt tre maskerede røvere en 78-årig kvinde fanget i hendes eget hjem, mens de ledte efter værdier i huset.

Røveriet blev indledt kort klokken 20, da der blev banket på vinduerne i huset på Ribevej i Ødsted. Foto: Vibeke Illum Marcussen, TV SYD

Røveriet blev indledt kort før klokken 20, da der blev banket på vinduerne i huset på Ribevej i Ødsted - og først ved 21.-tiden forlod røverne huset igen.

Da den 78-årige kvinde åbnede døren i den tro, at det var en nabo, trængte tre maskerede mænd ind. Den ene geb hende om nakken og holdt en hånd for hendes mund og pressede hende ud i husets køkken - og siden ind i soveværelset, hvor hun blev tilbageholdt i 45 minutter. 

Læs også 78-årig kvinde var låst inde mens røvere stjal fra hendes hjem

Røverne mørkelagde huset

Under røveriet afbrød en af røverne al strøm i huset, så ingen udefra kunne se, hvad der foregik indenfor.

Inde i soveværelset bevogtede en af de tre mænd kvinden, mens de to andre i mørke gik huset igennem. Inden de tre røvere tog flugten, blev den 78-årige kvinde bundet på hænder og fødder med en el-ledning og efterladt i soveværelset, hvortil døren var barrikaderet.

- Det lykkedes efter 10 minutter kvinden at vriste sig fri af el-ledningen, og hun kravlede ud af et vindue, da døren var blokeret, og søgte hjælp hos en nabo, fortæller efterforsker Uffe Agerskov fra lokalpolitiet i Vejle torsdag formiddag til TV SYD.

Politiet kom talstærkt til stede ved huset i Ødsted - og en politihund fik fært af røverne og kunne følge et spor 100 meter ad Ribevej mod Vejle. Her blev sporet koldt i en rundkørsel, hvor der var dækaftryk fra en bil, som formentlig er røvernes flugtbil.

Kvindens beskrivelser af de tre mænd er sparsom, da det både var mørkt, og de var delvis maskerede. Hun har derfor kun fået et hurtigt indtryk af to af røverne. De beskrives begge som 170-180 centimeter høje. Den ene er en smule kraftig og var iført sort jakke. De talte dansk med østeuropæisk accent, har kvinden fortalt politiet.

Den 78-årige kvinde har ikke været udsat for direkte vold. Selvom hun er rystet over det langvarige røveri, så har hun det efter omstændighederne godt, oplyser politiet torsdag formiddag.

Mest sete på tvsyd.dk