TV der bevæger dig

Rummelighed betaler sig: Nu er Torben tilbage i arbejde

Hos Universal Transport er der højt til loftet. Her får medarbejdere altid mere end én chance. Nu bliver virksomheden belønnet med en pris.

Universal Transport har hjulpet Torben tilbage i arbejde. Foto: Stefan Jørgensen, TV SYD

Torben Kastbjerg var sygemeldt med en depression i seks år. I dag arbejder han fuldtid ved Universal Transport i Vejle, og det skyldes virksomhedens tro på, at alle skal have en ekstra chance.

- De fleste andre virksomheder ville nok have fyret mig på stedet, når jeg ikke mødte op i starten, siger Torben Kastbjerg, lagermedarbejder, Universal Robots, til TV SYD.

 

Når du giver sådan nogle mennesker en chance, så får du dobbelt igen.

Brian Søgaard, Universal Transport

 

I stedet for at fyre ham  gjorde virksomheden en dyd ud af at hjælpe ham tilbage i arbejde. I starten havde han mange sygedage, men Universal Transport hjalp ham, så han fik flere og flere arbejdsdage.

- Det viste også, at de gerne ville have mig, fortsætter han.

Virksomheden får nu en pris fra Vejle Kommune, fordi deres sociale arbejde har bragt mange tilbage i arbejde. Hos Universal Transport mener man nemlig, at man ikke skal se skævt til personer, fordi de har en broget fortid – der er nemlig et menneske bag. Derfor kan alle få en chance hos dem.

- Universal Transport blev valgt, fordi firmaet har arbejdet med den sociale ansvarlighed,  lige siden det så dagens lys for 25 år siden, sagde dommerkomiteen i en pressemeddelelse, da prisen blev uddelt. Sammen med prisen fulgte titlen som årets rummelige virksomhed 2016.

Hos virksomheden er der ingen tvivl om, at det ekstra arbejde med deres medarbejdere er prisen værd.

- De skal have en chance. Det skal vi alle sammen. Det vi får tilbage,  er nogle folk, som går igennem ild og vand for at få det  til at fungere, siger Jan Erik Bergholm, lagerchef, Universal Robots til TV SYD.

En holdning, som ejer Brian Søgaard er helt enig i.

- Når du giver sådan nogle mennesker en chance, så får du dobbelt igen, siger Brian Søgaard.

Sammen med prisen fulgte en check på 15.000 kroner.

 

Mest sete på tvsyd.dk