TV der bevæger dig

Rytterne på overarbejde under hård Vejle-etape

Ruten til næste års PostNord Danmark Rundt er nu offentliggjort og ruten har én etape i Syd og Sønderjylland, nemlig Vejle. Løbsdirektør kalder Vejle-etapen ”sindssyg hård”.

Til næste år skal rytterne i Postnord Danmark Rundt køre 1.800 højdemeter på Vejle-etapen. Foto: Thomas Sjørup, Scanpix Denmark.

Når Postnord Danmark Rundt køres for 27. gang næste år, så lægger rytterne selvfølgelig også vejen forbi Vejle og Kiddesvej. Næste år starter kongeetapen til Vejle i Otterup på Fyn. Ruten fra Otterup til Vejle er 185 kilometer lang og kører over Egtved og Bredsten inden rytterne nærmer sig Vejle. Det er en hård rute med mange stigninger, og særligt Vejle-etapen har som sædvaneligt mange hårde stigninger. 

- Kongeetapen fra Otterup til Vejle, er sindssyg hård, siger Jesper Worre, løbsdirektør, på løbets Facebook-side.

Ruten omkring Vejle minder om sidste års rute med stigninger som Tørskind, Vork og Østengård-stigningen, og i år vil der på Vejle-etapen være 1.800 højdemeter. Efter rytterne har kæmpet sig over de mange stigninger omkring Vejle, skal rytterne køre tre omgange på en rundstrækning i midtbyen, her går rundstrækningen naturligvis over Kiddesvej, som efterhånden har været en fast del af løbet i mange år. 

Næste år er løbet vendt om, så det starter på Frederiksberg, hvor det plejer at slutte, og i stedet slutter i Aarhus. I alt skal rytterne køre 740 kilometer og 20 kilometers enkelstart

Fra Feltet.dk:

14. september, 3. etape: Otterup - Vejle 180 km

Årets kongeetape starter i Otterup på Nordfyn og er løbets hårdeste, med mere end 1.800 højdemeter fordelt på mange hårde og stejle stigninger.

Fra Otterup køres til Bogense og videre ad småveje gennem Brenderup og langs vandet ud til Strib og Middelfart. Fyn forlades ad den Gamle Lillebæltsbro, og fra Taulov går det ad mindre landeveje gennem Nr. Stenderup, Møsvrå og Vester Nebel op til Egtved. Herfra bliver det ekstra kuperet op og ned gennem Vejle Ådal ved Tørskind, Vork og Ravning. Efter Bredsten forceres den hårde Østengård-stigning inden Vejle rundes for første gang for at klatre op ad dagens værste udfordring på Gl. Kongevej/Chr. Winthersvej.

Retur ud i Vejle Ådal over Hopballe, Jennum, Skibet og Nørre Vilstrup. Rundstrækningen i Vejle er blevet en klassiker med bakken på Gl. Ribevej og Koldingvej efterfulgt af 21 procent-stigningen på Kiddesvej, der hvert år splitter feltet fuldstændigt.

 

 

Mere sport