TV der bevæger dig

Så er der lys i tavlerne på motorvej

Fredag kom der lys i de første elektroniske tavler på motorvejene omkring Vejle. Tavlerne skal vejlede bilisterne om varierende fartgrænser, mens motorvejen udvides.

01:23

De første elektroniske tavler på motorvejen omkring Vejlefjordbroen blev tændt i dag. I næste uge følger tavlerne over vejen.

1 af 2

Lystavlerne kan ændres manuelt. Men de kan også opdatere sig selv ved hjælp af kameraer og radar-målinger. Det betyder, at fart-anvisningen kan ændres lynhurtigt, f.eks. hvis der sker et uheld.

Arbejdet er igang

01:23 Luk video

Arbejdet med at udvide motorvejen er allerede godt igang. Entreprenørmaskinerne knokler løs langs siderne af motorvejen, bl.a. nord for Vejle Fjord.

Men allerede fra marts sker der indsnævringer på vejbanen. Bl.a. forsvinder nødsporet fra Motorvejskryds Skærup og til Vejlefjordbroen.

Også nord for broen vil der være arbejde frem til afkørsel Vejle Nord.

80 km/t

Mens der arbejdes sættes fartgrænsen ned til 80 km/t på en strækning på 13 kilometer.

Hastighedsbegrænsningen kommer til at gælde hele døgnet - også selv om der ikke arbejdes.

Længere rejsetid

I næste uge sættes tavlerne over kørebanen i drift. Målet er, at de skal få trafikken til at glide lettere trods indsnævringerne.

- Bilisterne skal forvente længere rejsetid, siger projektleder Robin Højen Madsen fra Vejdirektoratet. Som sagt sætter vi hastigheden ned, så det vil være en god ide at tage tidligere hjemmefra.

Gælder de næste år

I dag viste tavlerne 110 km/t - men om få uger skal bilisterne forvente, at der står 80 km/t. Og det bliver der mere eller mindre ved med i de næste år.

Mere vejr