Samson var forelsket i hende

Givskuds alfa-han, Samson, flirtede med kvindelige dyrepassere og kvindelige gæster. Især psykologen Jill Byrnit, som i flere omgange studerede gorillaernes adfærd i Givskud.

- Det er da smigrende, at han synes, at jeg er dejlig, sagde den blonde psykolog til TV SYD i 2009.

TV SYD overbragte den sørgelige nyhed til Jill Byrnit her til eftermiddag.

- Det er jeg virkelig ked af at høre, siger hun til TV SYD. Det er ved at være et par år, siden jeg har set ham, og vi vidste jo godt, at han var ved at være gammel.

Samson fulgte hendes mindste bevægelse, når hun var i parken. Og han kunne vise tegn på jalousi. Så kunne han slå sig på brystet og vise hjørnetænder.

- Det er ikke så usædvanligt med gorillaer og også med orangutanger, at de synes, at menneskedamer er lidt lækre, forklarede hun dengang. Vi er så tæt beslægtede, at vi kunne være en potentiel kone, siger hun i indslaget fra 2009.

- Og det er jo rigtigt, supllerer hun i dag. Det er specielt for de store menneskeaber, at de kan genkende folk, selv om der går mange år imellem. Det kan man være i tvivl om, hvis der er tale om andre dyr, som man ser igen efter nogle år.

- Men med Samson var man aldrig i tvivl. Og det var ikke kun mig, han kunne kende, siger Jill Byrnit, som er cand.psych.

Se indslaget fra 2009 herunder (Varighed: 1.40)