Samsons søn skal måske være ny alfa-han

Samsons næst-ældste søn, Kipenzi, skal måske være den nye alfa-han i Givskud Zoo. Han er ikke i familie med nogle af de nuværende hunner, så i løbet af en uge håber zoo på at få godkendelse.

- Sådan en gorillaflok kan ikke fungere uden en alfa-han, siger formidlingschef Morten Hechmann Andersen til TV SYD. Han går på en ø for sig selv, hvor han venter på at få sin egen flok.

Gorillaerne i de europæiske zoologiske haver administreres i et avlsprogram, og de vil nu blive meddelt, at Givskud Zoo mangler en avlshan. Med lidt held kan vi få lov at beholde Samsons næstældste hanunge Kipenzi som ny avlshan. Han er stadig i Givskud Zoo og i den heldige situation, at han ikke er beslægtet med nogle af gorillahunnerne i flokken, forklarer formidlingschefen.

Givskud Zoo forventer at have tilbagemelding fra avlskoordinatoren i løbet af en uge.

Efter Samsons dødfald natten til torsdag skal den gamle han-gorilla nu obduceres. Det formodes dog, at han er død af hjertesvigt. Han fik for et par år siden konstateret, at venstre hjerteforkammer er forstørret - og Samson fik dagligt medicin for tilstanden

Hør formidlingschefen om Samsons søn (Varighed: 48 sek.)