TV der bevæger dig

Se påskeløver til nedsat pris

På trods af snevejret åbner Givskud Zoo ganske som planlagt på lørdag og hen over påsken. Vejret giver dog visse udfordringer, så entreen er sat ned.

Løverne, som lever i tropisk klima, kan faktisk godt klare sig i sneen. (Foto: Givskud Zoo)

I påskeugen koster det 100 kr. for voksne og det halve for børn at se dyrene, som for manges vedkommende er vant til tropisk klima.

- Alle de tempererede og vinterhårdføre dyr vil selvfølgelig være ude, og hvad der måske kan overraske, så er vore løver også hårdføre nok til at være ude i sneen det meste af dagen, fortæller direktør Richard Østerballe. Men selv om snevejret er en udfordring for nogle af vore dyre, vil der også være en række dyr, for hvem kulde og sne er ganske naturligt. Dyr som kameler, canadiske ulve og bisonokser har en tyk pels og trives i sne og kulde, som er deres naturlige element. Så det bliver en ganske usædvanlig safaritur, som gæsterne får mulighed for at opleve i påsken.

Kan ikke stå fast

Vejrudsigten lover sne og koldt vejr det meste af påsken. F.eks. kan girafferne ikke stå fast med de lange ben, hvis der er glat. Og næsehornene får forfrysninger i ørerne, hvis de er ude i kulden for længe.

- Det er også muligt at komme ind og se næsehorn og løver i deres lune stalde, og man kan få lov at hjælpe dyrepasserne med at muge ud hos elefanterne. Det sidste giver med sikkerhed varmen, lover Richard Østerballe.

Af hensyn til kulden er åbningstiden begrænset fra kl. 10 til 16.

Givskud Zoo holdt for første gang åbent i vinterferien. Det benyttede ca. 5000 mennesker sig af.