TV der bevæger dig

Se video: Fremtidens opfindelser i konkurrence

Torsdag tager Syddansk Erhvervsskole i Vejle imod 24 unge, som skal dyste i gode ideer. Her er der nemlig en af de indledende runder af DM i Teknologi.

02:15

Foto: Johannes Bjerg Hansen, TV SYD

1 af 2

Eleverne Sarah Schack og Louise Pedersen fra Rybners i Esbjerg har fået en god idé. De har opfundet en kapsel til mælkekartoner, der kan fortælle, om mælken er sur eller ej.

Denne opfindelse skal dyste mod en lang række andre innovationer til de indledende regionskonkurrencer til DM i Teknologi i Vejle torsdag.

Det er tredje gang, der bliver dystet i gode ideer til DM i Teknologi. Og det er en vigtig konkurrence, ikke kun for deltagerne men også for de danske erhvervsskoler. Det mener vicerektor Steen Ullum.

- Den her konkurrence er med til at skabe fokus på faget teknologi, som er et meget centralt fag på HTX-uddannelsen. Det er omdrejningspunktet for mange af de andre fag. Det er her, man bruger både fysik, kemi og matematik til at finde løsninger på konkrete problemer, fortæller Steen Ullum, vicerektor på Syddansk Erhvervsskole i Vejle, til TV SYD.

Der er i alt tre regionskonkurrencer, hvor der bliver fundet to finalister ved hver. De går så videre til den endelige finale, som holdes den 2. september hos Lego i Billund.

00:38 Luk video

Se herunder et klip, hvor Sarah Schack og Louise Pedersen fra Rybners i Esbjerg viser deres mælkekapsel (varighed 38 sekunder)