TV der bevæger dig

SF-gruppe er splittet

Intern splid har sprængt SFs gruppe i regionsrådet i Region Syddanmark. Tre har trukket sig.  

SF's gruppe i regionsrådet er lammet af samarbejdsvanskeligheder.

Finn T. Hansen, Iben Kromann og Torben W. Smith har trukket sig ud af SF-gruppen.

Dermed risikerer de at blive smidt ud af partiet. SF's vælgerforening i Region Syddanmark vil nemlig ikke tolerere, at de tre politikere bryder ud. Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

Reelt en udmeldelse

 - SF's love giver ikke mulighed for at etablere to grupper i regionsrådet. Derfor er det reelt en udmeldelse, de tre har lavet. Vi tager det op på et møde i dag, og jeg forventer, de tre vil få 24 timer til at fortryde. Ellers vil de nok blive ekskluderet af partiet, siger Allan V. Hansen, som er formand for regionsbestyrelsen i SF-Syddanmark.

Ikke politisk uenighed

Vejlenseren Finn T. Hansen vil ikke ændre holdning. Han beskylder gruppeformand Mette Valentin, som er gift med Allan V. Hansen, for ikke at lytte til sine partifæller.

 - Som vi læser lovene, kan man blive ekskluderet, hvis man modarbejder SF's politik. Det gør vi ikke, for det er ikke politisk uenighed, der skiller os.

Personligt

Finn T. Hansen peger på, at det i stedet handler om personlige samarbejdsproblemer.

- Det har især givet problemer, at vores gruppeformand (Mette Valentin, red.) ikke har orienteret gruppens øvrige medlemmer, da regionsrådet forhandlede sit budget, siger Finn T. Hansen.

Afviser

Mette Valentin afviser kritikken og understreger ligesom sin mand, at SF's love ikke tillader mere end én SF-gruppe i et regionsråd.