SF'er og konservativ forlanger at bestyrelse tager ansvar

En konservativ og en SF'er går i alliance for at fastholde Vejle Havn-bestyrelsers ansvar for overforbrug.

- Nu må de langt om længe stå til ansvar.

Den konservative politiker i Vejle Byråd, Dan Arnløv, er kontant i sin kritik af den mangel på ansvarsvilje, som bestyrelserne for Vejle Havn udviser. Han og SF'eren Morten Kristensen fra Vejle Byråd arbejder på et fælles byrådsforslag, som skal undersøge muligheden for at rejse en sag om bestyrelsesansvar mod de skiftende bestyrelser i havnen. De vil også have revisionsfirmaet BDO undersøgt i sagen.   

Dan Arnløv har fået adgang til en hidtil hemmeligholdt rapport, som medarbejderne i Vejle Havns administration har udarbejdet. Den handler om, hvem der havde ansvaret for, at havnens direktion fra 2010-15 havde et eksalteret overforbrug af havnens penge til bl.a. indkøb af

  • 1034 flasker vin
  • rejser til 2,2 mio. kroner hvor formålet har været vanskeligt at præcisere
  • bestyrelsesrejser med begrænset fagligt indhold  
  • privatfly til 83.000 kr.
  • lejede luksusbiler
  • indkøb af 60 mobiltelefoner til 15 ansatte mv.

I to år har havnebestyrelsen nægtet at udlevere rapporten, men Folketingets ombudsmand har sat Vejle Havn til at genoverveje de ansøgninger om aktindsigt fra flere medier, som havnen hidtil har afvist. Ombudsmanden fastslår, at det er lovstridigt at afvise indsigterne, når havnen har sendt rapporten til en anden myndighed, nemlig Vejle Kommune, og fredag fik Dan Arnløv adgang til den såkaldte medarbejderrapport. 

Fra 2010-2015 havde bestyrelsen for Vejle Havn et voldsomt overforbrug. - Det skal de tage ansvar for nu, siger Dan Arnløv, Kons., Vejle Byråd. 
Fra 2010-2015 havde bestyrelsen for Vejle Havn et voldsomt overforbrug. - Det skal de tage ansvar for nu, siger Dan Arnløv, Kons., Vejle Byråd. 

- Jeg må ikke røbe noget fra den, men jeg kan sige så meget, at medarbejderne kritiserer bestyrelsen på to punkter, dels at bestyrelsen efterlader ansvaret for skandalen på medarbejderne, og dels at bestyrelsen hverken styrede eller kontrollerede havnens økonomi. Det må de stå til ansvar for nu, og det samme må revisionsselskabet BDO.

- Hvordan kunne de revidere alle disse regnskaber uden at se, at der var noget galt, spørger den konservative byrådspolitiker.

quote

Det må de stå til ansvar for nu, og det samme må revisionsselskabet BDO.

Dan Arnløv, Vejle Byråd, (C).

Også Vejles borgmester, Jens Ejner Christensen, (V), har opfordret Vejle Havn til uden forsinkelse at offentligøre medarbejdernes rapport.

I den kritiserede periode har formandsskabet i Vejle Havn bestået af ex-borgmester Leif Skov, (A), Sonny Berthold, (V), Thorkild Christensen, (DF), og Peder Hummelmose, (V). Vejles borgmester indtil marts i år, Arne Sigtenbjerggaard ,(V), sad i bestyrelsen.