SF's Karsten Hønge: DF er blevet regeringens skødehund

Dansk Folkepartis udmelding om, at de er klar til at skippe den planlagte togbro over Vejle Fjord, får SF's Karsten Hønge til at lange ud efter DF.

Tirsdag aften meddelte Dansk Folkeparti, at de på grund af tvivl om finansieringen bag togfonden nu er klar til at droppe den planlagte togbro over Vejle Fjord, der oprindeligt var en del af den samlede infrastruktur-pakke, der skulle sikre timedriften på tværs af Danmark. 

Den udmelding får SF's Karsten Hønge til at lange kraftigt ud efter Dansk Folkeparti.

- Det vi er vidner til nu er, at DF er blevet regeringens skødehund. Det er borgerne udenfor København, som betaler prisen for DF's bløde knæ. Bunden af troværdighed er ramt, siger Karsten Hønge til TV 2.

SF var et af partierne bag ideen til togfonden, og var sammen med den øvrige daværende regering, Enhedslisten og Dansk Folkeparti med til at vedtage den 28,5 mia. kr. dyre togfond. 

Og med DF's udmelding om, at de er klar til at droppe timemodellen ved at trække støtten til en række afgørende jernbaneprojekter, mener en rasende Karsten Hønge, at Dansk Folkeparti nu har knækket under presset fra regeringen.

- Det her er et af de mest ambitiøse og visionære projekter, Danmark nogensinde har set indenfor offentlig transport. Det var visionen om, at skabe et mere retfærdigt Danmark med lige muligheder for alle, hvor mennesker uden egen bil også fik en chance for at tage arbejde langt fra hjemmet. Hvor flere ville vælge toget fremfor bilkøerne og forureningen, siger Karsten Hønge til TV 2.