Siger ja tak til million-gave til kirkerum på nyt supersygehus

Regionsrådet i Region Syddanmark har sagt ja tak til en gave på 6,8 millioner fra bl.a. Ribe og Haderslev stifter til et kirkerum på nyt supersygehus.

Et stort flertal i regionsrådet stor bag et ja tak til Fyens, Ribe og Haderslev stifter, der vil  betale for etablering af et kirkeligt rum på det nye supersygehus i Odense, som skal behandle patienter fra hele regionen. . Alene de to medlemmer fra SF og Enhedslistens to medlemmer stemte imod at modtage donationen.

Gaven er på 6,8 milioner kroner, og pengene skal gå et kirkerum og diverse hjælpelokaler på i alt cirka 100 kvadratmeter.

Regionsrådet besluttede i maj 2014, at når der bygges nye sygehuse i Region Syddanmark, skal de etableres med religiøse rum, der kan benyttes af alle trosretninger. Byggeriet i Odense er derfor også allerede planlagt med multi-religiøse rum, der blandt andet omfatter et reflektionsrum, et kapel og et ceremonirum i tilknytning til kapellet. Det samlede areal for disse rum er lidt mere end 150 kvadratmeter.

Stifternes tilbud om et kirkerum bliver derfor et supplement til de allerede planlagte neutrale rum for religiøse aktiviteter.

-  På sygehuset bliver der bedt rigtig mange bønner. Derfor er jeg glad for, at regionsrådet har taget imod de tre syddanske stifters tilbud. Mange vil gerne i kirke og vil gerne kunne tale med en præst om tro, fortvivlelse, håb. Det gælder både den, der er syg, og de pårørende. Kirkerummet bliver et sted, hvor man kan forlade hospitalsverdenen for en stund og tale med sygehuspræsten, bede en bøn, synge en salme eller gå til gudstjeneste, siger Fyens biskop Tine Lindhardt i en pressemeddelelse om Region Syddanmarks accept af gaven.