TV der bevæger dig

Skal friskoler være for rige forældres børn?

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) står lørdag skoleret på et rekordstort friskolemøde i Vingsted. Undervisningsministeren skal forklare besparelser på 60 mio. kr. årligt.

02:22

1 af 2

600 friskolefolk er i denne weekend samlet i Vingsted til landsmøde, og fokus er rettet mod de ekstraordinære besparelser, som har ramt friskolerne.

Friskolernes statstilskud er de seneste tre år reduceret med 60 mio. kr. årligt, og friskoleforeningen frygter, at flere besparelser vil begrænse friskolerne til de rige forældres børn.

- Vi risikerer, at skoleformen bliver for dyr for familierne, og at det er økonomien, der sætter grænser for skolefriheden. Det kan ingen være tjent med. I øvrigt rammer alle folkeskolens besparelser jo også friskolerne, så der er altså tale om en dobbeltbesparelse, siger Ebbe Lilliendal, landsformand i Dansk Friskoleforening.

I den anledning er undervisningsminister Christine Antorini (S) inviteret med til debat på landsmødet. Friskolerne vil have svar på, om regeringen vil fortsætte med at reducere friskolernes statstilskud med 60 mio. kr. årligt, og så ønsker de at vide, hvad politikernes visioner for friskolerne egentlig er.

Hvad synes du? Skal friskoler fremover kun være for rige forældres børn?

Deltag i debatten på www.facebook.com/tvsyd

Se mere i TV SYD Nyheder kl. 19.30