Skolebørn gjorde badestrand sommerklar

Tre årgange fra Nova-skolen i Vejle (tidligere Nørremarksskolen) har gjort Vejles kommunale badestrand, Albuen, sommerklar. Erfaringen skal bruges til at lave en større konkurrence for kommunens skoler.

- Ideen er klokkeklar. Alt for mange smider affald i naturen, og det er især blandt de 13-17-årige, at de store affaldssyndere findes, siger Trine Hedemand, driftskoordinator for kommunens strande. Vi prøver derfor at få eleverne til at tage ejerskab for stranden samt at bruge affaldsspandene, inden de rammer den mest kritiske alder.

Eleverne har bl.a. samlet affald, dåser og plastikemballage fra påskeferiens gæster. Derved har de lært om forskellige affaldstyper, set på konsekvenserne for miljøet og dyrelivet og arbejdet med, hvor lang tid det tager for affald at blive nedbrudt i naturen.

3. årgang har efterfølgende arbejdet videre med affaldsrelaterede aktiviteter på skolen. 5. årgang arbejder med emballagetyper i bl.a. køkkenet, og 4. årgang har arbejdet med affaldsformidling. Resultatet af det sidste er endt med to plakaterne, som allerede udsmykker Albuen.

Vejle Kommune bruger omkring 200.000 kr. på alene at rydde op og samle affald på strandene. Dertil kommer bl.a. udgifter til hærværk, bortskaffelse af affald samt rengøring på toiletterne på strandene, fortæller driftskoordinator for bl.a. Vejle Kommunes strande, Trine Hedemand.