TV der bevæger dig

Skoleleder: Bombetruslen var på engelsk og måske båndet

Bombetruslen mod Egtved Skole blev indtelefoneret kort før klokken 9 onsdag formiddag. Truslen blev afgivet på engelsk og var sandsynligvis båndet. Det oplyser skolens leder Villy Raahauge til TV SYD.

Bombetruslen mod Egtved Skole blev indtelefoneret kort før klokken 9 onsdag formiddag. Foto: Vibeke Illum Marcussen, TV SYD

Bombetruslen mod Egtved Skole blev indtelefoneret kort før klokken 9 onsdag formiddag. Foto: Vibeke Illum Marcussen, TV SYD

1 af 2

Det var sekretæren på Egtved Skole, der modtog opkaldet om bombetruslen kort før klokken 09. 

Læs også Egtved Skole evakueret efter bombetrussel

 

Truslen blev afgivet af en engelsktalende mand og var sandsynligvis optaget på bånd og afspillet i telefonen.

Villy Raahauge, skoleleder, Egtved Skole

- Truslen blev afgivet af en engelsktalende mand og var sandsynligvis optaget på bånd og afspillet i telefonen. Det er i hvert fald vores fornemmelse, da beskeden blot fortsatte, da sekretæren forsøgte at spørge ind til truslen, siger Egtved Skoles leder Villy Raahauge til TV SYD.

Skolens ledelse tog straks truslen alvorligt og fulgte den evakueringsplan, som alle skoler har liggende klar i skuffen. De 360 elever og omkring 40 voksne i personalegruppen blev først indkvarteret i den nærliggende Egtvedhallen og er siden i busser kørt til  Brandstationen i Egtved, hvor de kan få noget at spise og drikke og eleverne opholde sig, til forældrene henter dem.

- Omkring en femtedel af børnene er blevet hentet af deres forældre, mens vi holder resten beskæftiget. Alle har taget det helt roligt, siger skoleleder Villy Raahauge til TV SYD.

Ammunitionsryddere og teknikere er kort før klokken 11.30 kommet til Egtved for at gennemgå og finkæmme skolen for at sikre, at der ikke er alvor bag bombetruslen.