Skoleleder trist og lettet på samme tid

Efter adskillige påsatte brande de seneste to måneder er det en både lettet og trist leder af Petersmindeskolen, der gør status.

To brande om aftenen den 13. februar, først i en container uden for Petersmindehallen, halvanden time senere inde i hallen - antændt af en gruppe 14-årige drenge. Og så igen i sidste uge, hvor en 10-årig dreng antændte brand i biblioteket og andre steder på Petersmindeskolen.

Petersmindeskolen i det nordlige Vejle har været hårdt ramt i 2017. Den ene brand efter den anden har hærget skolen, og det er en både trist, men også lettet skoleleder, der gør status efter dagens afsløring af årsagen til brandene i februar.

- Jeg sidder med en dobbelt følelse. Det er frygtelig trist, at det er teenagere, der står bag det. Jeg tror ikke, de har vidst, at det havde så store konsekvenser for så mange mennesker, siger Jens Jørgen Christensen, skoleleder på Petersmindeskolen, til TV SYD.

 - Jeg er lettet over, at vi nu har fået placeret det her på en hylde og kan se fremad, tilføjer han.
 
Skolelederen ved endnu ikke, om de 14-årige drenge er elever fra hans skole, men han regner med, at politiet kontakter ham, hvis det er.
 
Han mener også, at det er et evigt dilemma med teenagerbørn; hvor meget man skal blande sig i, hvad de laver. Og han siger:
 
- Det her kan måske give anledning til at snakke om og genopfriske, hvor meget man som forældre skal vide om, hvor ens børn færdes.