Skraldeselskab på vej mod konkurs: Flere kommuner er truet

Det norske skraldeselskab Renonorden står for skraldehåndtering i 35 danske kommuner, bl.a. Vejle, hvor man er begyndt at overveje en løsning i tilfælde af, at selskabet drejer nøglen om.

Det norske skraldeselskab Renonorden er truet af konkurs. Det skriver Ritzau Finans.

quote

Det er selvfølgelig ikke nogen ønskværdig situation. Hvis Renonorden pludseligt skulle beslutte sig for at slukke bilerne i morgen, står vi jo ikke med en flåde til at tage over. Det ville jo være enormt omkostningsfuldt.

Jørgen Madsen, områdechef, Natur- Vej og Genbrugsområdet, Vejle Kommune

Selskabets aktiekurs er faldet fra 200 norske kroner i 2015 til 2,88 norske kroner i dag, torsdag.

Det har sat selskabet i en svær situation, der også vil gå ud over de 35 danske kommuner, hvor Renonorden håndterer skrald - bl.a. Vejle.

I Vejle Kommune bringer nyheden naturligvis bekymringer med sig.

- Det er selvfølgelig ikke nogen ønskværdig situation. Hvis Renonorden pludseligt skulle beslutte sig for at slukke bilerne i morgen, står vi jo ikke med en flåde til at tage over. Det ville jo være enormt omkostningsfuldt. Så på kort sigt kan der godt komme nogle udfordringer, hvis de vælger at dreje nøglen om, men det betyder jo ikke, at vi ikke gør, hvad vi kan, for at finde en løsning, siger Jørgen Madsen, områdechef, Natur- Vej og Genbrugsområdet, Vejle Kommune. 

De andre kommuner i vores område, hvor Renonorden opererer, er Varde og Haderslev.