Skrammel kan bruges

Den 46-årige lærer Bjarne Taudal forvandler gamle dåser, traktorslanger og kaserede spejle til brugbare ting. I disse tider er det godt at kunne udnytte skrammel.

Gamle dåser og frugtkasser og i det hele taget alt muligt skrammel, som vi andre straks ville køre på lossepladsen er blevet et helt liv for Bjarne Taudal i Jelling. Han kan få brugbare ting ud af selv de mest trælse rester fra vor andres forbugsfest
Øl fra Jelling Bryggeri i en rå ølkasse med plads til seks øl.
Øl fra Jelling Bryggeri i en rå ølkasse med plads til seks øl.

Bjarne Taudal laver f.eks. rustikke kasser til øl fra Jelling Bryggeri. Dem laver han af engangspaller fra et firma i Vejle.

Han kalder sit firma Hand Coorporation - og han lever af at lave kasserne til Jelling Bryggeri og flere mikrobryggerier er klar til at aftage de rå kasser til seks øl.

Hvad kan det bruges til...?

Han arbejder modsat moderne designere - han tager nogle materialer og overvejer, hvad de kan bruges til.

Det gamle værksted på Hærvejen i Trollerup ved Jelling bugner af gamle øl- og sodavandsdåser, cykeldele, som han får fra en cykelhandler i Tørring, og andet skrammel. Og er der ikke plads indenfor, må tingene lagres i det fri. 

Fritstillet med fire måneders løn

Allerede som ung arbejdede han med appelsinkasser. Nu er det engangspaller, der får nyt liv.
Allerede som ung arbejdede han med appelsinkasser. Nu er det engangspaller, der får nyt liv.

Bjarne Taudal er uddannet sløjdlærer og har været lærer, viceskoleinspektør og afdelingsleder inden for jobtræning. Det var fra sidstnævnte job han i maj for to år siden blev fritstillet. Han fik fire måneders løn med, så der var tid til  at overvejen, hvad han nu skulle lave - og leve af.

Det er blevet til fire firmaer. Med kreative navne som "Construction", "2.end Hans Desing" og "Agency". Det sidste firma sælger andres varer. F.eks. den danske glasmager Leif Hauge i Sverige.