Socialt udsatte får overskudsmad

Brugerne af fire sociale tilbud til udsatte i Vejle får fremover friske overskuds-fødevarer fra organisationen Fødevarebanken. Mad som ellers skulle smides ud.

Non-profit-organisationen blev stiftet i 2009 i København. Den  modtager fødevarer fra virksomheder, som i stedet for at smide tingene ud giver dem til Fødevarebanken. I Vejle får Vejle Krisecenter, Kirkens Korshær, Cafe Parasollen og Frelsens Hær tilbud mad fra organisationen.

En stor donation fra Velux Fonden har gjort det muligt at brede konceptet ud fra hovedstaden.

Fødevarerne kan være alt fra grøntsager, mælkeprodukter, kolonialvarer og kød/fisk. En gang om ugen kommer Fødevarebankens rullende køleskab på besøg.

- De kvinder, der kommer hos os, er ofte enten kommet afsted hjemmefra uden midler, eller har svære økonomiske forhold, fortæller leder af Vejle Krisecenter Lene Fibæk-Jensen til TV SYD.

- Så Fødevarebanken betyder, at vi kan tilbyde kvinderne fornuftig, nærende kost til dem og deres børn, i den første, allersværest tid, uden det bliver en udgift for dem.  Det er både de og vi glade for. At vi så samtidig kan være med til at imødegå madspild, er jo bare ekstra dejligt.

Modtagerne betaler lidt for distribution og levering. Vejle Krisecenter har regnet ud, at det bliver ca. 2,80 kr. pr. måltid.

- Vi  går efter det gode, siger hun til TV SYD. Efter det, vi tror, vores kvinder - og børn - gerne vil spise. Hakket oksekød er i høj kurs hos os. Småkager! Det laver vi meget grin med.

Modtagerne ved ikke på forhånd, hvad der er med bilen. Og det kan også være spændende, noterer hun.