Sømandsmission flytter til Vejle

Indenlandsk Sømandsmission  har flyttet sit hovedkontor til en statelig gammel bygning på havnen i Vejle. Samtidig markerer organisation, at det flydende sømandshjem, missionsskibet Bethel, er blevet moderniseret. Bibelskibet ligger i Vejle havn frem til mandag.

Sømandhjemmene er skabt for at drive mission blandt søfolk og fiskere. Indenlandsk Sømandsmission driver otte sømandshjem, hvoraf de syv ligger i Jylland, bl.a. i Fredericia. Dertil kommer fire sømandshjem i Grønland.

- I vore dage er det vigtigt, at man kan se hinanden i øjenne, når der skal skabes gode ideer, siger generalsekretær Frede Ruby Østergård til TV SYD. Vi har fem missionærer, og de har behov for at mødes en gang imellem.

Drives i særlig ånd

I dag er sømandshjemmet meget andet end det var for 50 år siden.
 
De markedsføres som billige overnatningsmuligheder for famlier.

- Vores sømandshjem i Nyhavn regnes for en af de 25 bedste hoteller i Europa, siger Frede Østergård. Men det tror jeg, at det handler om den ånd, vi forsøger at drive vore hjem med.

Bibelskib moderniseret

Bibelskibet er bemandet 24 timer i døgnet og sejler rundt mellem havne. Skibet er blevet restaureret for over en million. Der er mulghed for at besøge det, mens det ligger i Vejle havn.

Foruden sømandhjemmene driver Indenlandsk Sømandsmission et kursus sted i Marstal. Her holdes hen over sommeren fem sommerophold kun for enker af sømænd eller fiskere.

Her bor Indenlands Sømandsmission.