Søren sætter fut i plejecentret

På Plejecenter Kastaniehaven holder beboerne sommerferie på en ny måde. For et halvt år siden flyttede Søren ind, og han tager de andre med på tur.

Selvom plejehjemsbeboerne på Kastaniehaven i Give normalt hverken har en travl hverdag med job eller skole, så nyder de sommerferien. Den foregår nemlig på en helt ny måde.

For et halvt år siden flyttede 70-årige Søren Møller ind. Dengang kunne han kun ligge i sin seng, men nu har han tabt 109 kilo. 

- Jeg er kommet frem til den gode side nu, hvor det hele er faldet til ro igen. Det går jo rigtig fremad, siger Søren Møller til TV SYD.

Det er ikke kun Søren Møller, der har nydt godt af vægttabet. På eget initiativ tager han nu de andre beboere med på tur.

- Det er dejligt at komme ud og køre sådan en tur med de andre. Det er dejligt at komme ud i det fri, og det er rigtig dejligt at have dem med på tur, siger han.

I dag gik turen til Fårup Sø. Her kørte han hen med nogle af de andre beboere for at spise is. Det bliver værdsat af beboerne, at de nu kan komme mere ud.

- Det er rigtig godt at blive taget på tur og komme ud i sommervarmen, og det gik jo fint. Der er ikke så mange ben i at køre her ud, siger Ejvind Kaaberbøl.

Han bliver bakket op af Greta Brødsgaard Jørgensen, der også bor på plejecentret.

- Det er da rigtig godt at komme ud, når det er sommer.