TV der bevæger dig

Spildevand med certifikat

Vejle Spildevand har fået to prestige-fyldte certifikater at hænge op på væggen. Ingen af den er dog for at rense vandet.

Certifikatet skal hænge i spilde-water (undskyld). Selskabets direktør, Mikael Schultz og bestyrelsesformand, Jens Ejner Christensen.

Det er selskabet strategdi - og miljøindsats, der har været til eksamen. For at blive certificeret efter ISO-standarden kræver det, at man har grundige beskrivelser af alle procedurer i selskabet. Lige fra de administrative sagsgange til selve de avancerede renseprocesser. Og det tager tid.

- Det kan blive meget bureaukratisk med beskrivelser og procedurer for alt i selskabet, men vi har fundet en balance mellem det grundige og det enkle, siger direktør Mikael Schultz. For os er det vigtigt, at certificeringerne ikke bare bliver flotte diplomer, der hænger på en væg. De skal fungere i dagligdagen og gøre os til et bedre spildevandsselskab.

Eksamen

I februar blev Vejle Spildevand kigget grundigt i kortene af certificeringsfirmaet Bureau Veritas. Over flere dage gennemgik konsulenterne Vejle Spildevands renseanlæg, pumpestationer, administration, kvalitets- og miljøledelsessystemer etc.

Og resultatet af den store eksamen ? eller audit, som det hedder i fagsprog ? er netop kommet: Vejle Spildevand er blevet ISO9001- og ISO14001-certificeret uden en eneste anmærkning. Det sker meget sjældent for selskaber, der søger om certificering for første gang.

Samler renseanlæg

Vejle Spildevand har i dag 13 renseanlæg. Men målet er, at der kun skal være fire.

- Vi samler rensningen på færre, men mere moderne og effektive anlæg. På den måde kan vi øge rensekvaliteten, mindske miljøpåvirkningen og gøre det billigere for kunderne, siger direktøren.

Fakta om Vejle Spildevand

Vejle Spildevand blev stiftet i april 2010. Selskabet sørger for spildevandsafledning og rensning af spildevand fra ca. 28.000 husstande og en række virksomheder i Vejle Kommune. I alt behandles årligt ca. 19-20 mio. m3 spildevand fra ca. 170.000 PE (personækvivalenter = den mængde forurening, som én person forurener med).

Selskabet har en årlig omsætning på ca. 175 mio. kroner, en egenkapital på over 3 mia. kroner samt en medarbejderstab på 43 veluddannede medarbejdere. Vejle Spildevand har ca. 1.800 km kloakledninger, over 350 pumpestationer samt 13 renseanlæg. Vejle Spildevand dækker hele Vejle Kommune.

Mest sete på tvsyd.dk