Spis flere D-vitaminer!

D-vitaminmangel kan let undgås ved at spise fødevarer tilsat små mængder D-vitamin. Det viser nyt forsøg.

Danskere, der får for lidt D-vitamin om vinteren, kan ved at drikke mælk og spise brød beriget med mindre doser D-vitamin sikre sig tilstrækkeligt af det vigtige vitamin.
Det viser en undersøgelse, som DTU Fødevareinstituttet har gennemført blandt en stor gruppe familier.

Brød beriget med D

D-vitamin fås normalt gennem kosten og dannes i huden i sommerhalvåret. Men danskerne får generelt for lidt D-vitamin gennem kosten, og vores D-vitaminniveau falder om vinteren på grund af den manglende sol.
DTU Fødevareinstituttet har derfor i et forsøg med cirka 200 familier undersøgt om det normale fald i D-vitaminniveauet om vinteren kan undgås ved at drikke mælk og spise brød beriget med D-vitamin.

Hver 10. mangler

- Og det kan det. Både børn og voksne, der havde fået beriget mælk og brød, havde et tilfredsstillende D-vitaminniveau ved forsøgets afslutning i foråret 2011, siger seniorforsker Lone Banke Rasmussen fra DTU Fødevareinstituttet.
Ifølge forsøget er det mere end hver tiende dansker, der ender med D-vitaminmangel om vinteren.