Spise-forstyrrelse breder sig blandt unge

På nettet florerer store mængder af billeder af smukke tynde piger, der skaber misforståelser om, at det er et idealbillede af, hvordan unge mennesker bør tage sig ud.

"Tyndspiration" på instagram, som er den danske oversættelse af det populære engelske ord "Thinspiration".
"Tyndspiration" på instagram, som er den danske oversættelse af det populære engelske ord "Thinspiration".

15-årige Mathilde Fuglsang fra Thyregod har haft anoreksi i lidt over et år. Og samtidig har hun fulgt med på Instagram. Et socialt medie, hvor alle kan dele billeder.

- De sociale medier har nok gjort min spiseforstyrrelse værre end den egentligt var. Det første jeg tænker når jeg ser dem er, at jeg er tyk i forhold til dem, og at det ikke går an, at jeg er det, siger Mathilde Fuglsang.

Hun har fulgt med i trenden "Tyndspiration" på instagram, som er den danske oversættelse af det populære engelske ord "Thinspiration".

"Tyndspiration" betyder at piger med spiseforstyrrelser ligger billeder op af deres kroppe, hvilket kan friste andre til at udmagre ig for at leve op til det tynde skønhedsideal.

Det er ikke længere tilladt at uploade billeder af åleslanke, anoreksiramte personer via fototjenesten Instagram. Overtrædelse kan medføre deaktivering af den pågældende konto. Men det sker alligevel, og Mathilde Fuglsang mener ikke, at der er noget at gøre.

Mathilde Fuglsang går i dag til behandling for hendes spiseforstyrrelse på børnepsykiatrisk afdeling i Kolding, og hun er ved at få styr på sin sygdom.

link