Spisestuer skal give appetit

Kokken kan lave de dejligste og mest velsmagende retter. Men hvis maden bliver serveret i kedelige omgivelser, så gider folk ikke spise dem.

Derfor laver Vejle Sygehus forsøg med at lave lækre spisestuer. Det oplyser P4 Trekanten, DR i Vejle.

Sygehuset har fået en designer til at lave en helt ny spisestue til patienterne på ortopædkirurgisk afdeling. Men det man kom fra var heller ikke noget at råbe hurra for, siger oversygeplejerske Mette Fjord Nielsen.

- Det var ikke noget hyggeligt miljø. Og patienterne foretrak at spise på deres egne stuer frem for i spisestuen, siger hun.

Bliver hurtigere raske

Det var lidt af et problem, fordi folk bliver hurtigere raske, hvis de husker at spise. Derfor måtte der gøres noget. Løsningen blev at få designeren Kerstin Bro Egelund til at indrette et ny spisestue med blomster på bordene og pæne dekorationer. Og det har hjulpet på patienternes appetit.

- De spiser simpelthen mere. Det betyder at de bliver helbredet hurtigere, og de kommer hurtigere tilbage til deres normale funktionsniveau. De foreløbige målinger vi har lavet på deres tilfredshed og deres ernæringsstatus tyder på, at det går i den positive retning, siger Mette Fjord Nielsen.

Nu har sygehuset fået penge til at lave en grundigere undersøgelse. De håber at bevise, at inspirerende omgivelser kan få patienterne til at spise mere og blive helbredt hurtigere.