TV der bevæger dig

Sprængstykker fundet i haver 50 meter fra raseret Give-bank

Den sprængning, som tyve foretog for at tømme pengeautomat i Give natten til onsdag, var så voldsom, at der er fundet fragmenter og sprængstykker i haver 50 meter væk.

Den sprængning, som tyve foretog for at tømme pengeautomat i Give natten til onsdag, var så voldsomt, at der er fundet fragmenter og sprængstykker i haver 50 meter væk. Foto: Claes Adel, TV SYD

De to mænd, der tømte pengeautomaten og bankboksen i den Jyske Sparekasse, brugte så stor sprængkraft, at metaldele og andre stumper fra den ødelagte automat er fundet i haver 50 meter væk fra sparekassen på Nytorv i Give.

- Det er en meget voldsom sprængning, der er foretaget. Heldigt nok skete det om natten, hvor der ikke var mennesker på gaden ud over de to tyve, siger politikommissær Jens Møller fra lokalpolitiet i Vejle  torsdag til TV SYD.

Læs også Pengeautomat sprængt i Give - banken er voldsomt hærget

Politiet er i gang med at gennemse materiale fra flere video-overvågningsanlæg omkring sparekassen og finde ud af, hvor mange penge, der var i automaten.

- Vi kan se på overvågningsbilleder, at de to tyve samler materiale op fra jorden lige efter eksplosionen, så de har efter alt at dømme fået penge med sig, vurderer politikommissær Jens Møller.

Det bliver også undersøgt om der en sammenhæng med et lignende fortsat uopklaret voldsomt sprænings-kup mod Den Jyske Sparekasse i Billund natten til 2. pinsedag, mandag den 16. maj i år.

Læs også Så voldsom var eksplosionen ved hæveautomaten

 

Ved det seneste kup i Give så vidner to mænd i en stor sort Audi ved banken, der hurtigt tog flugten efter, at røgen havde lagt sig efter sprængningen. Flugtbilen er sidst set i Hospitalsgade i Give natten til onsdag.

 

 

 

 

 

Mest sete på tvsyd.dk