Stemmesluger får hjemmebanefordel

På tirsdag opstilles Kristian Thulesen Dahl i Vejle Nord-kredsen, og dermed kommer Dansk Folkeparti til at stå endnu stærkere her i landsdelen

Det skriver JydskeVestkysten søndag.
- Jeg bor i jo Thyregod og har været medlem af byrådet i Vejle, så for mig er det naturligt, at området nu også bliver mit bagland som folketingsmedlem, siger Kristian Thulesen Dahl.

Han har hidtil været opstillet i Middelfart-kredsen på Fyn, men nu hopper han altså over Lillebælt. Opstillingsmødet foregår i Bredsten, og der er ingen modkandidat til Thulesen Dahl.

- Der er slet ingen tvivl om, at det er en rigtig stemmesluger, vi får ind i folden, og Kristian Thulesen Dahl vil blive en fordel for Dansk Folkeparti i hele det sydjyske område, siger lokalformand Folmer Kristensen fra Give.Han stiller selv på samme møde op som folketingskandidat i Vejle Syd-kredsen.

Kan trække flere med ind i tinget

Ved det seneste valg fik Dansk Folkeparti fire folketingsmedlemmer i Sydjylland. Én af dem, Søren Krarup, genopstiller ikke. Det gør til gengæld hans datter, Marie Krarup, og hendes chancer for at blive valgt i Esbjergs Omegns-kreds stiger med Kristian Thulesen Dahls tilstedeværelse i Sydjylland.