TV der bevæger dig

Stor interesse for at bygge sygehus

Ti af de store aktører inden for byggeri har vist interesse for at bygge et nyt psykiatrisk sygehus i Vejle. De ti firmaer har holdt møder med Region Syddanmark i København onsdag og torsdag.

Her skal den nye psykiatriske afdeling bygges i Vejle.

- Interessen for at være med i den visionære dialog om fremtidens sygehusbyggeri i et offentligt-privat partnerskab er stor, siger regionsrådsformand Carl Holst (V). Og den bekræfter mig i, at vi i regionsrådet så rigtigt, da vi besluttede os for at undersøge, hvordan man kan bygge og drive den nye psykiatriske afdeling i Vejle i et offentligt-privat partnerskab.

Pionerer

Han fortsætter: - Vi er bevidste om det ansvar, der ligger i at være pionerer på området, og det er vigtigt, at vi får de rigtige aktører på banen.

Færdig i 2016

Det nye sygehus skal stå færdigt om fire år. Region Syddanmark arbejder på højtryk for at undersøge, hvor den nye psykiatriske afdeling i Vejle skal se ud - og hvordan processen skal forløbe. Derfor var aktørerne indbudt til "dialogmøde" om bl.a. finansiering og vilkår for offentligt tilbagekøb.

Erfaringer fra bl.a. Sverige og England viser, at der er både tid og penge at spare i et offentligt-privat partnerskab ? til gavn for både brugere og borgere.

Klædes på

- Dialogmødet er et af vores initiativer til at klæde regionsrådet bedst muligt på til at træffe beslutning om OPP-projektet i det nye år. Og til at forberede aktørerne bedst muligt på at byde ind på projektet, siger anlægschef Torben Kyed Larsen, Region Syddanmark.

Fakta om OPP-projektet

Byggeriet vil være på omkring 17.500 kvadratmeter og koste cirka 412 millioner kroner.

Når Region Syddanmark indgår kontrakt med et OPP-selskab om at bygge og drifte den nye psykiatriske afdeling i Vejle, betyder det, at der indgås aftale om projektering, finansiering, etablering og efterfølgende bygningsdrift og -vedligeholdelse af den psykiatriske afdeling i en årrække.

Med hensyn til økonomien betaler Region Syddanmark først for afdelingen, når den står færdig, og så betales der typisk et fast årligt beløb, så længe kontrakten løber.

De deltager blandt andre i teknisk dialog:

MT Højgaard + Dan-Ejendomme, Pihl + Kemp & Lauritzen, DNB, ISS, NIB, Sjælsø Gruppen, KPC og Züblin.