TV der bevæger dig

To store stævner skal markere Vejles status som para-sportens hovedstad

To internationale stævner skal markere Vejles ambition om at være hovedstad for parasport.

Daniel Wagner. Foto: Lars Møller

Vejle vil være hovedstad for parasporten i Danmark.

Parasport er for atleter med et handicap, og to gange i løbet af i år vil kommunen være vært for internationale mesterskaber.

Til marts afvikles et mesterskab i para-dressur på ridecentret Blue Horse ved Randbøldal, og i begyndelsen af august er der EM i kørestolsrugby i DGI Huset i Vejle.

Samtidigt vil kommunen fokusere på at inkludere para-atleter i almindelige sportsklubber i kommunen, og den vil aktivt forsøge at komme i dialog med handicappede borgere, som ikke selv finder vej til en lokal sportsklub.

Vi glæder os til at skabe en fest, og til at få parasporten ud at leve i byrummet, så borgerne i Vejle kan lære sporten bedre at kende.

Dan Jørgensen, (K), formand, Kultur- og idrætsudvalget, Vejle Kommune

Ikke set før

Ifølge Vejle er det hverken i ind- eller udland set før, at en kommune kalder sig for hovedstad for parasport og så massivt satser på at understøtte handicappede idrætsudøvere. Planen i Vejle er, at alle byens borgere og institutioner som f.eks. skoler og museer skal inddrages.

Vil skabe en fest

– Vi glæder os til at skabe en fest, og til at få parasporten ud at leve i byrummet, så borgerne i Vejle kan lære sporten bedre at kende, blive fascineret og selvfølgelig hjælpe de danske atleter ved at skabe en fantastisk kulisse, siger Dan Arnløv Jørgensen, (K), formand for Kultur- og idrætsudvalget i Vejle Kommune.

Daniel Wagner

Byen har hentet inspiration i bysbarnet Daniel Wagner, som fik sit ene ben amputeret over knæet efter en trampolinulykke som 14-årig. Han er europamester i para-atletik og har vundet masser af medaljer bl.a. EM i længdespring og 100 meter sprint sidste år. I 2015 blev han tredobbelt medaljevinder ved VM i para-atletik i Qatar, og han satte samtidigt ny verdensrekord.

Mere sport