TV der bevæger dig

Store-tøj-bytte-dag på Brandbjerg Højskole

På Brandbjerg Højskole ved Jelling fandt et såkaldt "swap-marked" sted - dvs. man i dag kunne bytte sig til en ny garderobe.

00:47

Store-tøj-bytte-dag på Brandbjerg Højskole ved Jelling Foto: Kristoffer Hauervig Frederiksen

1 af 2

Du kunne ganske enkelt gribe dybt i dit tøjskab og finde kluns du ikke længere går med. Tage til Brandbjerg Højskole og bytte det til noget andet. Kvit og frit.

Ideen er udviklet af tre elever fra projektlederlinjen Eventlab. Det skal profilere Brandbjerg Højskole som en grøn og bæredygtig skole.

Langt de fleste kender til have tøj liggende bagerst i skabet alt for længe. Enten fordi det er et fejlkøb, eller fordi det simpelthen er blevet for småt.

Men de færreste skiller sig af med tøjet på en fornuftig måde, og det vil Brandbjerg Højskole gerne lave om på.

Derfor inviterede de alle til at komme og bytte alt det tøj, sko og tasker som plejer at ligge i de dybeste hjørner af skabet.

Ud over at lave en hyggelig eftermiddag, var arrangementet en del af det større "Sharing Brandbjerg" projekt, som over det seneste år har arbejdet mod et mål om at gøre Brandbjerg Højskole en mere grøn og bæredygtig skole, hvor energibesparelse, økologi og genbrug er i fokus.

Eleverne har regnet ud miljøet spares for 50 kg CO2, hver gang der byttes ét stykke tøj, og det tøj der ikke finder en ny ejermand til markedet vil blive doneret til velgørenhed.

Mere kultur