Stormagasin klar til jul - om to år

Inden julehandelen om to år har Vejle fået et stormagasin til gågaden. Politikerne arbejde netop nu på et lokalplanforslag, der skal bane vejen.

Vejle Amts Folkeblad har flere gange gættet på, at det er Magasin du Nord, som har haft Vejle på sin ønskeliste over byer, hvor stormagasinet vil etablere sig.

Og efter en illustration i lokalplanforslaget, som avisen har fået, giver gætteriet ny næring. Her er det nemlig Magasin, der er tegnet.

Tættere på åen

I august besluttede teknisk udvalg at lave en lokalplan, som giver mulighed for at fjerne det nuværende Å-centret, som er fra 1966. I stedet skal der bygges boliger og to store forretninger og et parkeringshus. Byggeriet skal rumme en sportsforretning og et stormagasin.

Byggeriet bliver på 10.000 kvadratmeter - og det skal ligge tættere på Sønderåen end de nuværende bygninger. Facaden skal kun være ti meter fra ø-kanten. Men det mener forvaltningen ikke vil være noget problem.

- Da Bryggen for nogle år siden kom lige så tæt på åen vakte det en del debat, men netop med henvisning til Bryggens placering, konstaterer kommunens planafdeling, at det ikke er et problem.

Oplevelsen af åen er ikke blevet ringere, fordi der er kommet byggeri tættere på, citerer Vejle Amts Folkeblad fra lokalplanforslaget.

Omsætning på 120 mio.

Ifølge kommunens forslag vil et nyt stormagasin få en omsætning på ca. 120 mio. kr. Det svarer til cirka tre procent af omsætningen i byens øvrige butikker.

Men et stormagasin vil samtidig trække flere kunder til, vurderer embedsmændene.

Forslaget til lokalplan er nu på vej gennem det politiske system, inden den skal til høring blandt borgerne.