TV der bevæger dig

Landsstævnet på vej til Vejle

- Det ser riiigtig godt ud for Vejle, lyder det fra DGI. Byen skal huse landsstævnet med cirka 60.000 besøgende.

DGI Landsstævne med cirka 60.000 deltagere og gæster kommer til Vejle i 2025. Arkivfoto.

Vejle bliver værtsby for DGI’s store landsstævne i 2025. Det tør TV SYD konkludere efter onsdag at have talt med formanden for DGI, Charlotte Bach Thomassen, og med borgmester i Vejle, Jens Ejner Christensen (V).

- Der er kun en by, vi er i så tæt dialog med om dette, og det er Vejle. Det ser riiigtig godt ud for Vejle og landsstævnet i 2025, siger Charlotte Bach Thomassen til TV SYD.

Der er kun Vejle

DGI har ændret på ansøgningsproceduren til landsstævnet. Hidtil har byerne brugt tid, penge og energi på at søge i konkurence med andre byer, men til 2025 er DGI i stedet først gået i dialog med flere byer. Og nu er de kun i dialog med én by, og det er Vejle, siger landsformanden til TV SYD.

Den formelle beslutning om, hvem der får landsstævnet med ca. 60.000 deltagere og gæster i fire dage i den første uge af skolernes sommerferie, træffes dog reelt først senere.

Men Vejle kan bl.a. imødekomme DGI’s krav til faciliteter og indkvartering samt god logistik, som er væsentlig, når så mange mennesker skal så meget på fire dage.

I Vejle kan alle gå og cykle til det hele, oplyser DGI.

Investerer i fremtiden

Ifølge borgmester Jens Ejner Christensen investerer Vejle 20-25 millioner kroner i nye faciliteter til landsstævnet, men de er givet godt ud, siger han.

- Vi ser det som mere end blot en krone-investering, men som en investering i Vejles ry og rygte. Der passer landsstævnet 2025 utroligt godt ind med Tour de France, som kommer til byen i 2021. Det er en investering i Vejles fremtid, siger Jens Ejner Christensen til TV SYD.

- Det er en investering i Vejles fremtid, siger borgmester Jens Ejner Christensen.

Mest sete på tvsyd.dk