TV der bevæger dig

Støttegruppe i chok

Restaurant Vejlegårdens støttegruppe er dybt forbavset over anholdelsen af restauratør Amin Skov.

Anholdelsen af Amin Skov kommer bag på støttegruppen.

Restaurant Vejlegårdens restauratør Amin Skov blev tirsdag formiddag anholdt og sigtet for at have sat ild til sin egen restaurant den 21. december.

På Facebook modtog Restaurant Vejlegårdens officielle støttegruppe nyheden med stor overraskelse.

- Vi har lige læst det. Vi aner ingenting, og vi er ærligt talt lidt rådvilde lige nu. Vi er umiddelbart chokerede, siger gruppens næstformand Per Bruun Jespersen til Ritzau.

- Vi skal i gang med at lave en del opkald nu, så vi kan finde hoved og hale i det her. Vi må se på, hvad der er af beviser.

- Der må være en grund til, at politiet pludselig kommer med den her anholdelse efter ikke at have meldt noget ud i en måned. Det virker mærkeligt.

Hjem ransages

I løbet af tirsdagen vil betjente fra Sydøstjyllands Politi afhøre restauratøren, og hans hjem vil blive ransaget.

Næstformanden vurderer ikke, at Amin Skov er typen, der begår forsikringssvindel.

- Vi vil være yderst chokerede, hvis der viser sig at være hold i anklagerne. Amin har på intet tidspunkt udgivet sig for at være en, der kunne gøre sådan noget. Det vil komme som et chok for rigtig, rigtig mange, siger Per Bruun J.

Facebookgruppen opstod i kølvandet på Amin Skov og Restaurant Vejlegårdens overenskomstkonflikt med 3F.

Konflikten opstod, da restauratøren valgte at tegne overenskomst med den kristelige fagforening Krifa i stedet for med fagforbundet 3F. Undervejs er der fremsat adskillige trusler, og situationen har været meget tilspidset.

Politiet understreger tirsdag, at det langtfra er afgjort, at restauratøren faktisk er brandstifter.

Der er ikke rejst tiltale, og der er ikke faldet dom, understreges det i politiets første melding om den seneste udvikling.

Mest sete på tvsyd.dk