TV der bevæger dig

Supermarked lokker ansatte i fælde

Aldi i Give har fyret en kvinde, der blev testet for sin ærlighed. HK Handel kalder det groft og svinagtigt.

Foto: Arkiv

Supermarkeds-kæden tester de ansattes ærlighed ved hjælp af falsk kunder, der beder dem om at passe på 100 kroner, som er "fundet" i butikken. Dagbladet Politiken oplyser, at denne test er gået ud over den 21-årige Julie Skovbølling Knudsen, der i et år arbejdede på deltid i Aldi i Give.

Fyret pr. telefon

Politiken oplyser, at ansættelsen brat ophørte den 23. juni i år, da Aldis distriktschef ringede Julie Skovbølling op i privaten og stillede hende et enkelt spørgsmål.
 
- Han spurgte, om jeg havde fundet en hundredekrone-seddel i butikken, fortæller Julie Skovbølling Knudsen til Politiken. Jeg svarede nej, og han  suspenderede mig på stedet.

Julie Skovbølling havde uden at vide det været udsat for Aldis såkaldte ærlighedstest. Aldi sendte ganske enkelt en falsk kunde ind i butikken for at give hende en hundredekrone-seddel i hånden med besked om, at den var fundet på gulvet.

Erstatning

Da butikken gjorde kassen op samme aften, manglede de 100 kroner. På den baggrund konkluderede Aldi, at Julie Skovbølling havde stukket pengene i lommen og dermed udvist så megen uærlighed, at hun blev fyret på stedet.

Denne forklaring fik Julie Skovbølling først mange timer senere, da hun sammen med den lokale fagforening kontaktede Aldis hovedkontor i Kolding og insisterede på at få at vide, hvorfor hun var fyret.
 
HK Handel siger, der er tale om en ualmindelig grov og svinagtig sag. Den har været til behandling i Afskedigelsesnævnet, og Julie har fået 30.000 kroner i erstatning. HK siger, at den slags ærligheds-prøver finder sted i flere supermarkeder.