Syddanske kommuner er blandt landets mest effektive

Vejle Kommune er landets næstbedste til at få mest muligt ud af pengene i kommunekassen. Kun overgået af Frederiksberg Kommune.

Fem ud af landets ti mest effektive kommuner ligger i TV SYDs sendeområde. Af dem ligger Vejle Kommune i top.

Udover Vejle Kommune ligger også Hedensted, Aabenraa, Tønder og Sønderborg Kommuner i top 10 – som nummer henholdsvis fem, seks, syv og otte.

Det fremgår af de seneste tal, det såkaldte kommunepotentiale, fra tænketanken CEPOS, der har undersøgt hvilke kommuner der drives mest effektivt. Opgørelsen viser, hvor meget henholdsvis kommuner og hver borger kunne spare årligt, hvis deres kommune blev drevet lige så godt som den bedste.

I Vejle Kommune er borgmesteren godt tilfreds.

- Listen bekræfter, at vi får så meget som muligt ud af de penge, som Vejle Kommunes borgere betaler i skat. Det er til gavn for borgerne, siger borgmester Arne Sigtenbjerggaard til TV SYD.

Top 10 over mest omkostningseffektive kommuner

Frederiksberg Kommune er den kommune, der udnytter skattekronerne bedst, mens Brønderslev er den mindst omkostningseffektive. Blev Brønderslev Kommune drevet lige så godt som Frederiksberg, kunne kommunen spare 354 mio. kr. om år, og hver indbygger slippe 9.926 kr. billigere i skat om året.

Se et Danmarkskort her, hvor du kan se, hvor god din egen kommune er til at udnytte pengene.