TV der bevæger dig

Sydtrafik afviser: Flextur stjæler ikke taxabranchens kunder

Det er ikke Flextur, der er årsagen til, at taxavognmænd mister omsætning i byområderne, siger trafikselskabet.

Sydtrafik afviser kritik af flexkørsel.

Det er helt ude af proportioner, når taxavognmand Torsten Jensen fra Vejle i TV SYD fortæller, at Flextur koster ham mellem 25 og 30 procent af indtjeningen. Det siger Lars Berg, administrerende direktør for Sydtrafik.

Lars Berg og Sydtrafik skønner ud fra landsdækkende beregninger fra Transport- og Bygningsministeriet og Flextur-omsætningen i Vejle, at beløbet er meget lavere: nærmere under 1 procent.

Det er helt ude af proportioner

Lars Berg, adm. direktør Sydtrafik.

I øjeblikket skal politikerne tage stilling til, hvor meget eller hvor lidt, Flextaursordningen skal fylde, og hvad det skal koste. Ifølge Sydtrafik er det en misforståelse, hvis man gør Flextaxa-ordningen mindre for at hjælpe taxabranchen.

Læs også Taxavognmænd langer ud efter flextrafik: De stjæler vores kunder

 

- Vi får ofte skudt i skoene, at vi bare kører diskoteksture, når unge mennesker skal hjem fra byen, men de fleste af vores kunder er altså ældre mennesker, der ikke har noget alternativ til Flextur og derfor synes jeg, det er forkert, at gøre Flextur til syndebuk for taxabranchens udfordringer, siger Lars Berg til TV SYD

Vognmanden fra Vejle fastholder dog overfor TV SYD, at det er Flextur, der er årsagen til, at indtjeningen i hans virksomhed er faldet.

 

 

Mest sete på tvsyd.dk