TV der bevæger dig

Sygehus har bestået kvalitetstjek

Akkrediteret uden bemærkninger. Det lyder måske ikke at så meget, men det er det bedste, Sygehus Lillebælt kan opnå i det grundige kvalitetstjek, sygehuset har været igennem.

Vejle sygehus har tidligere fejret bl.a. titler som Danmarks bedste sygehus. Nu har sygehuset - og de andre afdelinger af Sygehus Lillebælt - fået kvatlitetsstemplet.

Sygehus Lillebælt har afdelinger i Vejle, Give, Fredericia, Middelfart og Kolding. Alle afdelinger er gennemgået for at se, om der er styr på arbejdsmiljø, hygiejne og rengøring.

Og det var en stolt ledelse, som mandag eftermiddag kunne takke medarbejderne efter bestået eksamen. Tidligere er bl.a. Vejle Sygehus blevet hængt ud i formiddagspressen for dårlig rengøring på toiletter, men nu er sygehuset godkendt efter Den danske Kvalitetsmodel.

104 standarder

- Det der er så flot er, at personalet har gjort det her sammen - på tværs af matrikler og afdelinger. Det har været en lang proces, som har krævet stort engagement fra alle at nå hertil, men vi kan se, at det har styrket vores sammenhængskraft, hvilket også er til gavn for vores patienter, siger administrerende sygehusdirektør Niels Nørgaard Pedersen.

Et hold bestående af ni eksterne kvalitetseksperter ? også kaldet surveyors - har siden i sidste mandag målt og vejet alle dele af Sygehus Lillebælt med Den Danske Kvalitetsmodel som måleinstrument.

Ud fra 104 standarder, som spænder lige fra om ledelsen har et ordentligt virksomheds- og ledelsesgrundlag til retningslinjer for, om patienterne får den rigtige medicin, og at deres journaler behandles fortroligt. Alle dele af sygehuset bliver tjekket i detaljer også for, om der er styr på basale ting som hygiejne, rengøring og arbejdsmiljø.